Onderscheidend in coaching en pre-coaching

Coaching

Onzekerheid of faalangst, een motivatiedip, een arbeidsconflict, dreigend ontslag, problemen in de privésfeer, persoonlijke belemmeringen: er kunnen allerlei redenen zijn waarom iemand een coachingstraject ingaat.

Door coaching helpen we onze cliënten met het krijgen van inzicht, het omgaan met belemmeringen en het ontdekken van hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Coaching zal, als onderdeel van een re-integratietraject, een succesvolle re-integratie bevorderen.
 
Naast coaching merken we dat er steeds vaker behoefte is aan preventieve coaching: Pre Coaching. Bij veel organisaties is de werkdruk hoog en nemen werknemers (te) veel hooi op de vork. Soms zijn er conflicten en frustraties of is er sprake van onzekerheid en stress. Vaak is er geen luisterend oor. Dit alles kan leiden tot langdurige ziekte en daar zit niemand op te wachten. Pre coaching is gericht op het voorkomen van ziekteverzuim.
 
Want voorkomen is beter dan genezen en (pre)coaching is goedkoper en effectiever dan ziekteverzuim.
  • Ervaren en gecertificeerd coach
  • Pragmatische, oplossingsgerichte aanpak
  • Trainingen o.a. Mindfulness
  • Korte en heldere communicatielijnen
  • Hoge klanttevredenheid

Onderscheidend in coaching

Met plezier naar je werk, dat wil iedereen! Want met plezier in je werk blijf je vitaal. Toch gaat het in de praktijk vaak anders. Stress, werkdruk of conflicten zorgen soms dat de lol eraf gaat. Uw medewerker wordt ziek of krijgt een burn-out en blijft voor langere tijd weg. Voor u als werkgever is ziekteverzuim een kostbare aangelegenheid. Maar als werkgever kunt u meer doen dan u denkt. REPLOOY helpt daarbij. Gezamenlijk zoeken wij naar oplossingen. Daarmee voorkomen wij onnodig ziekteverzuim.
 
Wij helpen uw medewerker weer aan het werk. Op zijn of haar eigen werkplek, maar soms ook ergens anders. Door gebruik te maken van (pre) coaching reduceert u verzuimkosten.
Ziekteverzuim is voor veel werkgevers een groot probleem. Het kost geld en zorgt voor onrust op de werkvloer. Voor een zieke werknemer met een burn-out, persoonlijke belemmeringen of een arbeidsconflict is het probleem vaak nog groter, want niemand zit voor zijn plezier thuis.

Coaching door een ervaren arbeidscoach van REPLOOY kan in de meeste gevallen uitkomst bieden. Wij helpen onze cliënten bij het krijgen van inzicht, het omgaan met belemmeringen en het ontdekken van hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Ons uitgangspunt is altijd ‘wat kun je nog wel’ in plaats van ‘wat kun je niet meer’. Samen gaan we op zoek naar een structurele oplossing en zorgen we voor een terugkeer naar het arbeidsproces.


Voorkomen is beter dan genezen

Niemand zit op ziekteverzuim te wachten. Maar een hoge werkdruk, stress, onzekerheid, functioneel vastlopen of conflicten op de werkvloer zorgen ervoor dat er steeds meer mensen voor langere tijd uit de running zijn. En dat is in veel gevallen niet nodig. Ziekteverzuim komt namelijk niet uit de lucht vallen. Vaak is het een gevolg van onvoldoende transparante communicatie. Dit resulteert in sluimerende conflicten op het werk en werknemers die niet lekker in hun vel zitten. Met Pre Coaching kunt u voorkomen dat uw medewerkers ziek worden en lang wegblijven.

Ons uitgangspunt is altijd ‘wat kun je nog wel’ in plaats van ‘wat kun je niet meer’. Samen gaan we op zoek naar een structurele oplossing en zorgen we voor een terugkeer naar het arbeidsproces.

Waarom zou je wachten totdat iemand echt ziek wordt. Voorkomen is veel beter dan genezen!