Onderscheidend in re-integratie en outplacement

Re-integratie vanuit WVP2 (Wet verbetering poortwachter)

Wij helpen werknemers om bij vertrek door ziekte nieuwe kansen te ontdekken en om deze aan te grijpen. Ook kan het zo zijn dat werknemers na ziekte niet meer kunnen terugkeren naar hun functie en op zoek moeten naar ander werk. Functionele mogelijkheden krijgen bij REPLOOY meer aandacht dan medische beperkingen.

Re-integratie begint altijd met het verkennen van iemands functionele mogelijkheden, persoonlijke kwaliteiten en wensen. Elk re-integratietraject is maatwerk. 

Een belangrijk deel van het re-integratietraject wordt door REPLOOY besteed aan actieve jobhunting en bemiddeling naar passend werk. REPLOOY onderzoekt de functionele mogelijkheden voor haar cliënt bij organisaties. REPLOOY begeleidt haar cliënt tijdens het sollicitatiegesprek. Hierdoor is een sollicitatiebrief schrijven meestal niet nodig. Indien een organisatie een functionele mogelijkheid biedt wordt op basis van een proefplaatsing onderzocht of het werk passend is. De proefplaatsing biedt ruimte aan zowel cliënt als werkgever elkaar op een ongedwongen wijze te leren kennen. Indien dit succesvol verloopt wordt er gesproken over een contract.

Een WVP 2-traject bij REPLOOY kan op diverse manieren plaatsvinden. Wij kunnen u begeleiden en uitplaatsen naar een nieuwe werkgever, maar wij kunnen u ook begeleiden en omscholen naar een nieuw vakgebied als het voor u niet mogelijk is om uw oude vak uit te blijven oefenen. Daarbij maken wij zoveel mogelijk gebruik van de kennis en vaardigheden waar u al over beschikt. Tijdens of na de omscholing zullen wij u gaan uitplaatsen. Om meer duidelijkheid te verkrijgen over uw functionele interesses en mogelijkheden kunnen wij een beroepentest aanbieden.  


Op deze wijze re-integreren werkt! REPLOOY vindt in veel gevallen een geschikte baan. Dit resulteert in tevreden opdrachtgevers en cliënten. Daar gaat het om. Eruit halen wat erin zit, dat is onze passie. Onderscheidend in re-integratie.