Mindfulness is het schenken van aandacht aan wat zich voordoet op dit moment...

Zonder direct te oordelen of het goed of slecht is en zonder direct te reageren.

Mindfulnesstraining, leven in en met aandacht

Mindfulness

Iedereen heeft zo nu en dan te maken met stress en spanning of met problemen waar niet direct een oplossing voor is. Dat is lastig en vervelend. Meestal lossen de problemen zich op en verdwijnt daarmee ook de stress, maar soms gaat het niet over. De spanning en stress blijven constant aanwezig en krijgen een negatief effect op uw dagelijkse leven. Dat kan leiden tot allerlei klachten, zoals gespannenheid, eindeloos piekeren en vermoeidheid. Herkent u deze klachten? Bent u vaak gespannen en ervaart u vaak druk? Misschien is Mindfulness dan iets voor u.

Aandacht
Bij mindfulness draait het om bewuste aandacht en meditatie. Tijdens de mindfulnesstraining leert u om zich bewust te worden van uw fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. U leert patronen en automatisch gedrag te herkennen. Mindfulness is bedoeld voor mensen die het moeilijk vinden om in het hier en nu te leven. Herkent u dat? Leeft u ook vaak op de automatische piloot? Als u aan het werk bent of wanneer u in uw auto rijdt? Die automatische piloot zorgt er ook vaak voor dat we ons allen laten leiden door spanning en stress. 

Bewust zijn van uw automatische piloot
Door mindfulness leert u om meer in het hier en het nu te leven. U leert om automatische reacties op stress, pijn en piekeren over problemen te herkennen en om daar op een andere manier mee om te gaan. Van automatisch reageren naar beantwoorden vanuit een bewuste keuze. Wie heeft geleerd om minder vanuit automatische reacties te handelen, ervaart minder spanning, pijn, piekeren en stress. 

Mindfulness is het schenken van aandacht aan wat zich voordoet op dit moment, zonder direct te oordelen of het goed of slecht is, zonder direct te reageren of er iets aan te doen. De aandachttrainingen zorgen ervoor dat u intenser gaat leven en dat u leert om afstand te nemen van de hersenspinsels in uw hoofd. U herkent de patronen waardoor u somber, boos of gespannen wordt en u leert hoe u daar niet meer automatisch op hoeft te reageren.

REPLOOY verzorgt een Mindfulness training die praktische handvatten biedt om die spanningen te reduceren.

"There is al crack in everything, that's how the light gets in" - Leonard Cohen