Onderscheidend in re-integratie en outplacement

Actieve jobhunting

Re-integratie en outplacement begint altijd met het verkennen van iemands mogelijkheden, persoonlijke kwaliteiten en wensen. Maar uiteindelijk moet deze oriënterende fase natuurlijk leiden naar concreet resultaat: een passende, betaalde baan op de arbeidsmarkt. Door onze succesvolle jobhunting worden werkgeversdeuren letterlijk voor u geopend.

Tijdens het re-integratie-/outplacementtraject werkt REPLOOY in samenwerking met de cliënt volgens een vast stappenplan:

 1. Samen met u bepalen wij welke functies passend zijn en mogelijkheden bieden.
 2. Van u wordt verwacht dat u gedurende het traject actief mee zoekt op vacaturesites, social media, in kranten en, indien mogelijk, door het aanleveren bij REPLOOY van een lijst van organisaties waar u graag zou willen werken of mogelijkheden verwacht.
 3. Vervolgens onderzoekt REPLOOY, aan de hand van uw lijst en haar eigen werkgeversnetwerk, bij welke organisaties er functionele mogelijkheden zijn.
 4. Deze individuele, actieve wijze van vacaturewerving middels jobhunting vindt zo nodig wekelijks plaats, tot er concrete resultaten zijn.
 5. REPLOOY legt het eerste contact met een potentiële werkgever en verstrekt alle relevante informatie, waardoor een sollicitatiebrief schrijven vaak niet nodig is.
 6. REPLOOY helpt, indien gewenst, bij het opstellen van de motivatiebrief.
 7. Wanneer er een kennismakingsgesprek plaatsvindt met een potentiële werkgever is REPLOOY persoonlijk aanwezig om u te begeleiden.
 8. Bij concrete mogelijkheden wordt met u en de potentiële werkgever afgestemd wat de meest succesvolle wijze van re-integreren kan zijn in de nieuwe functie.
 9. Om u op een ontspannen en geleidelijke wijze te laten re-integreren bij een nieuwe werkgever kiest REPLOOY er in veel gevallen voor om te starten op basis van een proefplaatsing  (= werken met behoud van salaris of uitkering bij de nieuwe werkgever).
 10. Gedurende de proefplaatsing vinden er begeleidingsgesprekken plaats door REPLOOY met u en de werkgever.
 11. Bij functioneren naar tevredenheid wordt na een bepaalde tijd de proefplaatsing omgebouwd naar een contract.
 12. Ook na het vinden van een betaalde baan kunt u nog 6 maanden een beroep doen op de ondersteuning van REPLOOY. Daarmee heeft u een sparringpartner die u tijdens de eerste maanden van de nieuwe baan kunt raadplegen.
Opstarten op basis van een proefplaatsing geschiedt altijd in overleg met cliënt en opdrachtgever en wordt vooral toegepast bij cliënten met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt of met een medische beperking. Indien de mogelijkheid zich voordoet wordt ernaar gestreefd de cliënt direct te laten starten op basis van betaald werk.
 • Kleinschalig re-integratie- en coachingsbureau
 • Ruim 30 jaar ervaring in het succesvol begeleiden van mensen
 • Pragmatische, resultaatgerichte aanpak
 • Intensieve, persoonlijke begeleiding
 • Actieve jobhunting / bemiddeling naar passend werk in loondienst
 • Begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap
 • Vaste contactpersoon gedurende een traject voor opdrachtgever en cliënt
 • Korte en heldere communicatielijnen
 • Hoog succespercentage
 • Hoge klanttevredenheid
 • Groot werkgeversnetwerk
 • Duidelijke rapportages met een helder activiteitenoverzicht

Onze kennis van de arbeidsmarkt en intensieve begeleiding leidt veelal tot een succesvolle re-integratie. Ook als het vinden van werk moeilijk lijkt: REPLOOY heeft ruime ervaring in de begeleiding van (bijvoorbeeld) moeilijker plaatsbaren.